Singura notă de 10 din Gorj la Evaluarea Națională obținută de fiica șefului ISJ

Publicat: 09 iul. 2024, 22:14, de Vlad Stefan Orjan, în Educație , ? cititori
Singura notă de 10 din Gorj la Evaluarea Națională obținută de fiica șefului ISJ

În județul Gorj, singura medie de 10 la Evaluarea Națională din 2024 a fost obținută de fiica inspectorului școlar general, Mihai Istrate, după contestații. Inspectorul a făcut public acest rezultat prin multiple interviuri și declarații în presa locală, exprimându-și mândria și recunoștința față de profesorii și școala unde învață fiica sa.

Într-un interviu acordat TV Sud, Mihai Istrate a mulțumit profesorilor de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” și celor care au pregătit-o pe fiica sa în particular. El a menționat că inițial fiica sa a obținut 10 la română și 9,90 la matematică, dar, fiind convinsă că nu a greșit la matematică, a decis să depună contestație. Rezultatul final după contestații i-a adus media 10, conform edupedu.ro.

„Fiica mea, deși a obținut o notă foarte bună la Evaluarea Națională înainte de contestații, a decis să facă contestație la matematică, fiind sigură că nu a greșit nimic. Surpriza plăcută a venit când s-au afișat rezultatele finale: media 10. Sunt mândru de ea și de colaborarea strânsă dintre părinte, copil și profesor, care a fost esențială pentru acest succes”, a declarat Mihai Istrate.

Recunoștință și progrese în educație

Mihai Istrate a subliniat importanța colaborării între părinți, profesori și elevi în obținerea succesului școlar. El a lăudat Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” pentru condițiile excelente oferite elevilor, menționând că această școală a avut trei din cele șase medii maxime la nivelul județului înainte de contestații.

„Le mulțumesc profesorilor de la clasă și celor care au pregătit-o în particular pe fiica mea. Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” a progresat foarte mult în ultima perioadă, având un impact semnificativ asupra performanțelor elevilor”, a adăugat Istrate.

Context politic și controverse

Mihai Istrate este inspector școlar general în Gorj din aprilie 2024, numit de ministra Educației, Ligia Deca, în locul Marcelei Mrejeru. Anterior, Istrate a fost director al Liceului Tehnologic Ţicleni, vicepreședinte PSD Gorj și subprefect de Gorj până la finalul anului 2023.

Deși legea învățământului preuniversitar prevede incompatibilitatea funcției de șef al inspectoratului școlar cu funcția de vicepreședinte al unui partid politic, aceste prevederi nu au fost încă aplicate de ministra Educației, din cauza anului electoral. Organizarea instituțiilor precum ISJ-urile și Casele corpului didactic, puternic politizate, a fost amânată sine-die.