Siria: Bebelușii mor înghețați în taberele lovite de zăpadă și îngheț

Siria este și mai mult încercată acum, când anumite tabere au fost lovite de zăpadă și îngheț. Din păcate, doi bebeluși au murit de frig după ce zăpada abundentă, ploile puternice și înghețul au lovit taberele pentru persoane strămutate din nord-vestul Siriei.

Potrivit ONU, este vorba de două fetițe: una de șapte zile și alta de două luni, tragedia având loc în provincia Idlib, scrie BBC.

Provincia Idlib, ultimul mare bastion al rebelilor şi jihadiştilor în această ţară aflată în război, găzduieşte aproximativ trei milioane de persoane, dintre care două treimi sunt persoane strămutate din alte regiuni.

Oamenii locuiesc acolo în corturi uzate, fără haine calde sau surse de căldură.

ONU a avertizat că situația se înrăutățește din cauza crizei economice severe din Siria, care a dublat prețurile alimentelor într-un an, precum și a reducerii ajutoarelor internaționale, pentru medicamente și provizii.

Potrivit ONU, 287 de tabere pentru persoane strămutate din Idlib și Alep au fost afectate de ninsori, inundații și vânturi puternice ca urmare a furtunilor care au lovit regiunea în 18, 19 și 25 ianuarie. Zăpada a distrus cel puțin 935 de corturi și a deteriorat alte peste 9.500 de corturi.

Directorul de răspuns al Salvați Copiii în Siria, Sonia Khush, a spus că este „de neînțeles ca orice copil să înfrunte iarna speriat pentru viața sa”.

La aproape 11 ani de la începutul crizei din Siria, se pare că lumea a uitat de copiii din nord-vestul Siriei. Aceste morți care ar fi putut fi evitate totuși sunt un semnal îngrozitor al faptului că  acești copii au nevoie urgent de mai mult sprijin umanitar. De asemenea, au nevoie de o soluție de durată și pașnică a conflictului din Siria”, a spus Sonia Khush, director în cadrul organizației Salvați Copiii în Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...