Sirop contra răcelii produs în India, cauza decesului a 18 copii

18 din 21 de copii din Uzbekistan  au murit după ce au folosit un sirop contra tusei, produs de compania Marion Biotech din India, a anunțat ministerul uzbec al Sănătății.

Copiii sufereau de o afecțiune respiratorie și au băut siropul Doc-1 Max, produs comercializat pe site-ul companiei ca tratament în cazul simptomelor de răceală și gripă, transmite Reuters.  

Un lot de sirop conţinea etilenglicol care, conform ministerului, este o substanţă toxică. Siropul a fost importat în Uzbekistan de compania Quramax Medical, a indicat ministerul într-un comunicat emis marţi.

De asemenea, ministerul a precizat că siropul a fost administrat copiilor acasă fără reţetă de la medic, fie de către părinţi, fie la sfatul farmaciştilor, în doze care depăşeau doza standard pentru copii.

Până acum nu este clar dacă aceşti copii au consumat sirop din lotul suspect sau dacă le-a fost administrată o doză mai mare decât cea standard, ori dacă a fost un cumul din ambele situaţii.

Marion Biotech, Quramax Medical şi Ministerul Sănătăţii din India nu au răspuns imediat la solicitarea Reuters de a face comentarii. O sursă guvernamentală indiană a declarat că Ministerul Sănătăţii din această ţară analizează cazul, transmite Agerpres.

Și în Gambia, decesul a cel puțin 70 de copii a fost pus pe seama siropurilor de tuse și răceală produse Maiden Pharmaceuticals din New Delhi.

India este cunoscută ca „farmacia lumii”: exporturile sale de produse farmaceutice s-au dublat în ultimul deceniu ajungând la 24,5 miliarde de dolari americani în ultimul an fiscal.

Ministerul Sănătății din Uzbekistan a retras pastilele şi siropurilor Doc-1 Max din toate farmaciile.

La începutul lunii octombrie, Organizația Mondială a Sănătății anunța că adescoperit ‘”cantităţi inacceptabile’” de dietilen glicol şi de etilenglicol în patru siropuri pentru tuse de producţie indiană, responsabile pentru decesul copiilor din Gambia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...