Medic: Situația este disperată! Pacienții se îmbrâncesc pentru o sursă de oxigen

Situația din spitale este una extrem de gravă și a devenit mai curând apocaliptică, spun medicii îngroziți de numărul tot mai mare de cazuri grave de COVID care ajung în unitățile sanitare.

Marți a fost cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, ziua în care au murit peste 570 de români infectați cu acest virus, iar medicii susțin că nu au semnat atâtea acte de decese în cei 30 de ani de când sunt în spitale.

„Pacienții încep să se îmbrâncească, care să ajungă primul la o sursă de oxigen.

Situația este disperată în sensul în care în camera de garda rămăseseră 32 de pacienți care stăteau pe tărgi și scaune pentru a putea avea acces la oxigen, dar în curte mai erau alte patru salvări mari în care mai erau încă opt pacienți care așteptau să se elibereze un scaun în camera de garda în măsura în care unul dintre pacienți ar fi avut un pat liber printr-o externare sau deces.

Eu personal am semnat atâtea acte de deces în acest an jumătate cât nu am semnat în 30 de ani, iar în ultimele zile situația a devenit apocaliptică în camera de gardă”, a declarat Victoria Aramă, medic infecționist la Institutul Matei Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...