Situația stranie de la Deveselu a ajuns în presa britanică

Așa cum era de așteptat, decizia majorității locuitorilor din Deveselu de a vota un candidat decedat a devenit știre în presa internațională.

Faptul că românii din Deveselu, localitatea care găzduiește un scut antirachetă al NATO, au decis cu bună știință să aleagă un decedat de coronavirus pentru funcția de primar nu putea trece neobservată de presa internațională.

Astfel, jurnaliștii de la BBC notează că „un primar român care a murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus a obținut o nouă victorie la alegerile locale. Ion Aliman a câștigat un al treilea mandat de primar al orașului Deveselu obținând 64% dintre voturi”.

După ce explică situația, menționând că numele candidatului nu a putut fi scos în timp util de pe buletinele de vot, publicația britanică atrage atenția asupra evenimentelor care au urmat votului. „un videoclip de pe rețelele sociale arată un grup mare de oameni adunați în jurul pietrei funerare a domnului Aliman. «Este victoria ta», se poate auzi un bărbat spunând în videoclip. «El a fost un adevărat primar pentru noi», declară altă femeie pentru presa locală., în timp ce un alt cetățean povestește că «a luat partea satului, a respectat toate legile. Nu cred că vom mai vedea un primar ca el»”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...