Situație ciudată: În ce condiții a fost obligat ambasadorul Franței în Belarus să părăsească această țară

Le Monde anunță că, cităm, „ambasadorul Franței în Belarus a fost obligat să părăsească, ieri (luni), această țară”. O altă publicație franceză, Le Point, pune accent asupra motivului invocat de autorităție belaruse.

Și anume acela că „ambasadorul Nicolas de Bouillane de Lacoste, nu și-ar fi prezentat în timp util scrisorile de acreditare”. Același Le Point notează că „ambasadorul în Franța al Republicii Belarus a fost convocat la Minsk pentru consultări”.

Și-a luat la revedere de la personalul ambasadei

Care a fost, de fapt, „derularea faptelor”? “Ambasadorul Nicolas de Lacoste a părăsit Belarusul” duminică, a declarat o purtătoare de cuvânt a ambasadei Franței. Ea nu a explicat motivul invocat de Ministerul Afacerilor Externe din Belarus pentru a cere plecarea ambasadorului. Într-un mesaj de pe site-ul său, Ambasada Franţei în Belarus a indicat că diplomatul i-a prezentat, la 8 decembrie 2020, “copia figurativă a acreditărilor sale” ministrului de externe Vladimir Makei.

Ministerul bielorus al Afacerilor Externe i-a cerut ambasadorului să plece înainte de 18 octombrie”, a precizat purtătoarea de cuvânt. “El şi-a luat la revedere de la personalul ambasadei şi a trimis un mesaj video poporului din Belarus, care va apărea luni pe site-ul ambasadei”, a mai spus ea, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole