Situație critică în Botoșani: Niciun spital din județ nu poate asigura necesarul de oxigen pentru pacienții cu Covid-19

Situația este critică în județul Botoșani. Directorul DSP semnalează că niciun spital din județ nu poate asigura necesarul de oxigen pentru pacienții cu Covid-19.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat pentru Agerpres că niciun spital din județ destinat pacienților Covid-19 nu dispune de staţii de oxigen care să asigure necesarul zilnic al bolnavilor.

Potrivit sursei citate, unele spitale au staţiile de oxigen subdimensionate, iar altele nu dispun deloc de aceste echipamente.

„Soluţia de compromis ar fi aceste concentratoare de oxigen, dar pe termen lung ar trebui refăcute toate staţiile de oxigen ale spitalelor. Ele trebuie regândite din nou pentru capacitatea şi pentru numărul mai mare de bolnavi din spitale care au infecţii şi care au acum nevoie de oxigen”, a afirmat directorul DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...