Situație critică la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din București. Manager: UPU a devenit practic o nouă secţie a spitalului

Managerul al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Capitală atrage atenția că situația a devenit critică.

Medicul Dragoş Daviţoiu, manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Capitală, spune că Unitatea de primiri urgenţe a devenit practic o nouă secţie a unității medicale.

Conform acestuia, în doar 24 de ore, în spital au fost ocupate 35 de paturi de terapie intermediară pentru pacienţii cu COVID-19.

„Noi am deschis acum două-trei săptămâni 35 de paturi de terapie intermediară, terapie intermediară însemnând pacienţi cu criterii de admisie în terapie intensivă, dar care nu necesitau intubaţie la acel moment dar care aveau necesar crescut de oxigen şi formă gravă a bolii. Vreau să vă spun că le-am umplut în 24 de ore cu pacienţii noştri, care se adresau spitalului. Şi cele 16 paturi pe care le aveam de terapie intensivă COVID, unde din păcate acum nu intră decât pacienţii care au nevoie de intubaţie sau de ventilaţie non-invazivă sunt pline şi acelea. Unitatea de primiri urgenţe a devenit practic o nouă secţie a spitalului. Este plină de pacienţi cu forme severe de COVID, avem inclusiv pacienţi intubaţi în UPU şi dacă situaţia va degenera dacă va creşte numărul de pacienţi care se adresează spitalului nostru nu ştim cu vom mai reacţiona”, a declarat medicul, citat de news.ro.

În același timp, managerul interimar al Institutului Oncologic Bucureşti, Bogdan Tănase, afirmă că odată cu implicarea spitalelor specializate, precum Institutul Oncologic sau Institutul Fundeni, în gestionarea cazurilor de COVID-19 „practic am atins ultima linie de apărare în lupta cu această pandemie”. 

Acesta a menţionat că implicarea Institutului Oncologic în tratamentul patologiei COVID prin alocarea unor paturi ATI „practic răsunetul asupra tratamentelor oncologice efectuate în institut nu va fi semnificativ”, el explicând că acele paturi erau alocate bolnavilor cu afecţiuni cronice infectaţi şi cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...