Situație fără precedent: Locul unde copiii joacă fotbal pe întuneric

Mai mulți copii din Islanda au cerut autorităților, într-o petiție, să le amenajeze terenul de fotbal al școlii cu gazon sintetic și instalație de iluminat nocturn. Micuții sunt nemulțumiți că, din cauza nopții polare, nu prea văd să se joace.

În lunga noapte polară, banala joacă a copiilor poate fi o misiune aproape imposibilă. Deși sunt căliți să îndure cele mai joase temperaturi, copiii islandezi se lovesc de problema întunericului. Sătui să orbecăiască pe terenul întunecat și plin de balți și noroi atunci când temperaturile sunt mai blânde, copiii s-au decis să ceară aleșilor locali câteva îmbunătățiri ale terenului școlii.

Au jucat și cu lămpițe de miner!

Am jucat în perioada pandemiei cu lămpiţe de miner. Şi apoi am scris o scrisoare Consiliului local„, a declarat un copil presei. Cei mici spun că sunt hotărați să se joace în continuare afară, indiferent de vreme, și că oricând preferă o partidă de fotbal decât să stea în casă să se joace la calculator. Acum e rândul autorităților locale să le facă pe plac și vecinilor terenului să fie de acord cu instalația de iluminat nocturn, care ar putea fi considerată sursă de poluare luminoasă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole