Situație gravă în Argeș: Spitalele nu mai au locuri pentru pacienții infectați cu Covid-19

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat, luni, că în spitalele din județul Argeș nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus. Prefectura anunță că unitatea medicală Mioveni ar urma să fie pregătită să preia bolnavii de Covid-19, însă aceasta va fi gata abia la finalul săptămânii

„În acest moment, în judeţul Argeş nu mai sunt locuri disponibile în spitale pentru pacienţii COVID-19. (…) Nu mai avem posibilităţi în judeţ. Rămâne transferul în alte judeţe”, a transmis prefectul.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe ordinea de zi urmând să se afle un punct referitor la posibilitatea suplimentării numărului de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 la Spitalul de Pneumoftiziologie din Câmpulung Muscel.

Spitalul Mioveni va fi pregătit până la sfârșitul săptămânii să primească pacienți infectați cu coronavirus, conform Agerpres.

Prefectul Emanuel Soare a mers luni la Mioveni pentru discuţii cu managerul spitalului. Conform sursei citate, în cursul zilei de marţi urmează să fie primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică, după care va începe livrarea materialelor sanitare şi a echipamentelor de protecţie.

În luna martie a anului în curs, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CSJU) Argeș, a decis că Spitalul Mioveni şi Spitalul de Pediatrie Piteşti vor prelua cazurile de COVID-19. Conform Grupului de Comunicare Strategică, în județul Argeș s-au înregistrat, luni, 197 de noi cazuri de coronavirus. De asemenea, județul are o rată de infectare de 3,68 la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...