Situație gravă în spitalele din țară: Doar 5 paturi ATI libere pentru pacienții Covid-19

În spitalele din România, miercuri erau libere doar 5 paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, conform ultimelor date anunțate de către autorități.

În data de 29 septembrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.374 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19. De asemenea, 1.320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere doar 5 paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2

În București sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La acest moment, în București sunt 3 paturi libere.

Situația paturilor ATI COVID libere, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2:

București – 3

Galați – 1

Vrancea – 1

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizând că se pune accent pe locurile destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole