Situație inedită la Ministerul Dezvoltării: Construcții blocate de primării și distribuitori de gaze și energie electrică pe motiv de autorizare

Ministrul UDMR al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, se confruntă la ora actuală cu o situație inedită de blocaj investițional la nivelul administrațiilor locale.

Numeroși primari și președinți de consilii județene au semnalat ministrului Attila Cseke că s-a creat un blocaj incredibil al construcțiilor la nivelul administrațiilor locale, în special în zona urbană.

Practic, în anumite zone din țară, inclusiv municipiul București, în care s-au aprobat Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri), pentru emiterea autorizațiilor de construcție, primăriile solicită, dovada branșării la rețelele de utilități, dar, atenție, pentru prelungirea rețelelor și a branșamentelor, distribuitorii de utilități cer autorizații de construcție de la primării.

Ca urmare a acestor situații au apărut foarte multe cazuri de blocaj, întrucât nici primăriile și nici distribuitorii de utilități nu cedează. S-a ajuns la acest blocaj pentru că primăriile nu renunță la cererea dovezii de racordare la utilități, iar firmele care se ocupă de distribuția energiei electrice și a gazelor nu pot branșa imobilele în lipsa autorizațiilor de la primării.

Astfel, numeroase construcții sunt blocate de această situație inedită. Deocamdată, ministrul UDMR al Dezvoltării nu a găsit încă o soluție pentru deblocarea acestei situații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

EXCLUSIV Mircea Geoană suferă de o boală incurabilă

De ceva timp, actualul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, apare în public cu un nou look. Realitatea acestei schimbări este cu totul alta,...