Skanska a finalizat tranzacția și a livrat Campus 6.2 și 6.3 către noul proprietar, austriecii de la S IMMO

După ce în luna decembrie a vândut cele două clădiri aflate în business park-ul Campus 6 din București pentru 97 milioane de euro, Skanska predă corpurile 6.2 și 6.3 noului proprietar, S IMMO AG. Tranzacția care a avut loc în decembrie 2020 a marcat începutul parteneriatului dintre Skanska și compania imobiliară austriacă și este cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească de până acum.

Cele două clădiri de clasa A cu 11 etaje care prezintă o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare, predate către S IMMO AG, sunt deja închiriate în proporție de 99% către companii reputabile, precum Microsoft și Société Générale European Business Services.

Suntem foarte încântați că am finalizat cu succes tranzacția clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3. Ambele clădiri sunt o completare de primă clasă a portofoliului nostru din capitala României. București este în prezent una dintre cele mai importante piețe de birouri din Europa Centrală și de Est și s-a dezvoltat într-una dintre cele mai importante locații pentru segmentul de IT și telecomunicații din Europa. Suntem absolut convinși că vom continua să vedem o dezvoltare puternică aici în trimestrele următoare”, spune Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S IMMO AG.

Clădiri cu pistă de alergare pe acoperiș

În perioada dintre semnarea contractului și predarea cădirilor către noul proprietar, Campus 6.2 și 6.3 au obținut certificarea WELL Health-Safety Rating. În același timp, Skanska a continuat lucrările pentru pista de alergare de pe acoperișul celor două clădiri, prima pistă de alergare rooftop din România și un element dinstinctiv al corpurilor 6.2 și 6.3 din Campus. Pista urmează să fie inaugurată de Skanska și dată în folosință exclusiv angajaților din aceste clădiri.

„Suntem bucuroși să anunțăm că cele două clădiri din Campus 6 intră, de astăzi, în portofoliul S IMMO AG. Campus 6 este pentru noi un proiect important, prin care ne-am propus să livrăm nu doar clădiri de birouri, ci un întreg ecosistem care să contribuie la starea de bine a celor care iau parte la el: de la oamenii care lucrează în aceste clădiri, la întreaga comunitate din jur”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv pentru Operațiunile din Ungaria și România din cadrul diviziei de dezvoltare a Skanska din CEE.

Pe tot parcursul procesului de vânzare și predare a clădirilor Campus 6.2 & 6.3 Skanska a fost asistată de PeliPartners.

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza a doua din complexul de birouri Campus 6, situat în zona de Centru-Vest a Bucureștiului, pe Bulevardul Iuliu Maniu. Prin complexul Campus 6 a fost creat un spațiu care îmbină un mediu de lucru sănătos cu zone de relaxare și care facilitează accesul la o gamă completă de servicii la cele mai înalte standarde puse la dispoziție de World Class, Easybox, Total Wash, Help Net și Lagardère.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...