Skanska vinde către S Immo două clădiri din Campus 6. Ce valoare are tranzacția

Dezvoltatorul Skanska a vândut deja clădirile de birouri Campus 6.2 și 6.3 către austriecii de la S Immo AG, pentru 97 milioane euro. Aceasta este prima achiziție a S IMMO AG de la Skanska și, totodată, cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească de până acum.

Campus 6.2 și 6.3 reprezintă faza a doua din complexul de birouri  Campus 6, situat în zona  de Centru-Vest a Bucureștiului. Cele două clădiri au o suprafață închiriabilă de aproape 38.000 de mp și 463 de locuri de parcare. În prezent, clădirile sunt închiriate în proporție de 99%, de către companii reputabile, precum Microsoft și Société Générale European Business Services.

Este cea de a cincea vânzare pe care Skanska România o face în 9 ani de existență pe piața locală, iar caracteristicile unice ale proiectului transformă Campus 6 într-o destinație care atrage clienți din variate domenii. Prin complexul Campus 6 a fost creat un spațiu care îmbină un mediu de lucru sănătos cu zone de relaxare și care facilitează accesul la o gamă completă de servicii la cele mai înalte standarde puse la dispoziție de World Class, Easybox, Total Wash, Help Net și Lagardère.

„Este una dintre cele mai mari tranzacții din România, în contextul global în care încă ne aflăm, cea mai mare tranzacție pentru Skanska pe piața locală și prima încheiată cu S Immo AG. Ne concentrăm mereu în a construi parteneriate longevive, iar în cazul Campus 6.2 si 6.3 am început seria acestora împreuna cu Microsoft și Société Générale European Business Services și continuăm acum cu S IMMO AG”, a declarat Aurelia Luca, Vicepreședinte Executiv al Operațiunilor din România pentru divizia de dezvoltare comercială a Skanska în CEE.

Două clădiri în faza secundă

Faza a doua a Campus 6, proiectată de Westfourth Architecture, cuprinde două clădiri de birouri clasa A cu 11 etaje.

„Campus 6.2 și 6.3 vin în completarea portofoliului nostru de clădiri clasa A din București. Suntem convinși în totalitate că piața de birouri din capitala României va continua să crească puternic, după o oarecare stagnare cauzată de pandemie. Odată finalizate, cele două proprietăți vor adăuga valoare pe termen lung portofoliului S Immo din regiunea CEE și vor avea un impact pozitiv asupra veniturilor”, a spus Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație al S Immo AG.

În timpul procesului de vânzare Skanska a fost asistată de PeliPartners și Jones Lang LaSalle.

Am fost alături de Skanska în acest proiect, de la achiziționarea de terenuri la vânzare. Suntem bucuroși că am contribuit la această dezvoltare și că am continuat colaborarea noastră de 10 ani cu Skanska. Este întotdeauna un privilegiu. Această tranzacție este, de asemenea, o veste excelentă pentru piață – recuperându-se încet, dar constant într-un an dificil”, a declarat Oana Bădărău, partener și șef imobiliar la PeliPartners.

Bucureștiul a atras tranzacții de aproximativ 700 milioane euro în 2020 până la acest moment, adică aproape 80% din piața românească, potrivit JLL. În ciuda pandemiei de Covid-19, piața este dominată de tranzacțiile cu spații de birouri, care reprezintă peste 86% din volumul tranzacțiilor la nivel național si peste 88% la nivelul Bucureștiului. Dezvoltarea dinamică a orașului face ca Bucureștiul să fie atractiv atât pentru investitorii noi, cât și pentru cei existenți, care caută noi oportunități de afaceri și randamente solide.

În apropiere de Grădina Botanică

Campus 6 este localizat în București, la mică distanță de Universitatea Politehnica, iar în apropiere se află și Grădina Botanică. Zona este bine deservită de transportul public și oferă acces facil către centrul orașului. De asemenea, complexul Campus 6 cuprinde un amfiteatru și o gamă largă de facilități precum restaurante, cafenele, bănci, centre de fitness, terenuri de fotbal și de tenis.

Cele două clădiri vor avea și o pistă de alergare de 280 de metri pe acoperiș. În plus, vor fi echipate cu rastele pentru biciclete, vestiare și dușuri, dar și cu parcare dotată cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Birourile viitorului vor fi adaptate complet nevoilor și cerințelor chiriașilor, în special angajaților din generația milenarilor. Clădirile vor fi echipate cu o aplicație mobilă inovatoare – Connected by Skanska, ce va facilita administrarea zilnică a birourilor. Aplicația va permite utilizatorilor să cunoască clădirea și zona din jur și va oferi o recepție virtuală pentru ca vizitatorii să se bucure de o experiență agreabilă. Clădirile vor fi prevăzute și cu un sistem de parcare care va recunoaște plăcuțele de înmatriculare pentru ca mai apoi să aloce locurile disponibile.

Skanska se concentrează pe livrarea de proiecte centrate pe oameni, care au o influență pozitivă asupra sănătății și a bunăstării chiriașilor. Datorită sistemelor sustenabile moderne, ambele clădirile sunt deja precertificate LEED Gold și cu primul pre-certificat WELL Silver for Core & Shell din România. Mai mult, clădirile se află printre cele nouă proiecte ale Skanska în Europa Centrală și de Est care urmează să obțină Well Health-Safety Rating, cel mai nou sistem de evaluare din domeniu, lansat la nivel global, în timpul pandemiei, de către International WELL Building Institute (IWBI).

Sistemul ia în calcul cele mai înalte standarde de siguranță, pentru reducerea transmiterii bolilor cu risc și pentru facilitarea unui mediu de lucru sănătos și sigur. Campus 6.3 a fost deja livrat în octombrie 2020, iar Campus 6.2 urmează să fie finalizat în primul trimestru din 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...