Slovacia suspendă vaccinările cu prima doză de AstraZeneca

Slovacia a suspendat marți vaccinările cu prima doză de AstraZeneca, după ce a anunțat că examinează cazul unui pacient care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul, potrivit AFP.

„Doar persoanele care așteaptă a doua doză din acest vaccin sunt vaccinate în prezent cu AstraZeneca. Utilizarea vaccinului acestei companii pentru primele doze a fost suspendată”, a declarat ministerul sănătății într-un comunicat.

Ministrul Sănătății, Vladimir Lengvarsky, a anunțat săptămâna trecută că Slovacia își va revizui strategia de vaccinare în urma unui cheag de sânge fatal la un pacient care a primit un vaccin AstraZeneca.

Mai multe alte țări din Uniunea Europeană au vaccinări limitate cu AstraZeneca după stabilirea unei legături între vaccin și cheaguri de sânge foarte rare, dar adesea fatale.

Danemarca a abandonat cu totul vaccinul, deoarece experții au recomandat un vaccin alternativ pentru persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

Marți, multe state braziliene, inclusiv cele din Sao Paulo și Rio de Janeiro, au anunțat că au suspendat vaccinarea femeilor însărcinate cu AstraZeneca.

Având 5,4 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat marți un total de 386.136 de cazuri de Covid-19, inclusiv 12.077 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...