Smart Wearables: Impactul vârstei și al venitului asupra activității fizice

Publicat: 19 nov. 2022, 14:02, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Smart Wearables: Impactul vârstei și al venitului asupra activității fizice

Utilizarea tehnologiei de sănătate și fitness a cunoscut o creștere semnificativă, deoarece blocarea a închis multe săli de sport și a redus mobilitatea oamenilor în timpul pandemiei, scrie Dr. Rene Arnold,Vice President, Public Affairs Strategy, Huawei Technologies.

Pentru a investiga tiparele de utilizare și efectele articolelor purtabile și aplicațiilor, ne-am făcut echipă cu Anna Schneider, profesor de psihologie a afacerilor la Universitatea Fresenius, și compania globală de opinie publică și de date YouGov.

Raportul nostru recent publicat Getting a move on prezintă rezultatele unui sondaj online efectuat pe 18.358 de respondenți din șase țări: China, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și SUA.

În prima postare a acestei serii, am raportat că – fără a fi surprinzător – mulți respondenți au simțit că activitatea fizică și intensitatea exercițiilor fizice le scad din cauza blocajelor și restricțiilor impuse de pandemie.

Fitness online

Cu toate acestea, am găsit și următoarele tendințe în rândul persoanelor care au început să folosească o aplicație sau un dispozitiv nou pentru a-și urmări activitatea fizică sau pentru a participa la sesiuni de fitness online:

  • Au avut de două ori mai multe șanse să-și sporească activitatea fizică decât alți oameni.
    Respondenții care urmăresc fie valorile generale (de exemplu, frecvența cardiacă, tensiunea arterială și somnul), fie valorile specifice exercițiului exercițiu pentru aproximativ 50% mai mult decât cei care nu urmăresc nici unul.
  • Respondenții care urmăresc ambele tipuri de valori se exercită cu 100% mai mult decât cei care nu au urmărit.
  • Pe lângă tendințele generale, am analizat, de asemenea, modul în care veniturile și, respectiv, vârsta au influențat sănătatea și obiceiurile de fitness în timpul pandemiei, precum și diferențele dintre bărbați și femei în ceea ce privește percepția satisfacției față de viață și a imaginii corporale pe baza utilizării articolelor purtate și a fitness-ului. aplicații.

Iată constatările noastre:

Venituri: Tehnologia este un egalizator cu auto-urmărire

Asemănări: spre deosebire de studiile anterioare, raportul găsește schimbări similare în durata exercițiilor fizice la persoanele cu venituri mici, medii și mari atunci când folosesc funcțiile de urmărire.

În medie, respondenții din categoria cu venituri mici au făcut exerciții cu 48% mai mult atunci când au urmărit una dintre valorile generale sau specifice exercițiului și 112% când le-au urmărit pe ambele. Creșterile corespunzătoare au fost de 49% și 95% pentru categoria de venituri medii.

Diferențe: Persoanele cu venituri mari și-au schimbat mai puțin obiceiurile de exercițiu, arătând creșteri medii ale duratei exercițiului de 31% (urmărirea valorilor generale sau a exercițiilor) și 49% (urmărirea ambelor) în medie.

Cu toate acestea, cei din cea mai mare categorie de venituri au început la o durată mai mare înainte de a începe să folosească dispozitivele portabile și valorile de urmărire, făcând exerciții cu 10 minute mai mult în medie decât grupul cu venituri mici în fiecare zi.

Acest lucru este probabil să explice efectul scăzut al urmăririi persoanelor cu venituri mari. Pentru respondenții care urmăresc atât valorile generale, cât și cele specifice exercițiului, diferența medie a duratei exercițiilor între grupurile cu venituri mari și mici se micșorează la 4 minute.

Vârsta nu este o barieră

Grupa de vârstă de peste 55 de ani a celor care adoptă tehnologiile de sănătate și fitness urmăresc mai multe valori decât cei mai tineri care se urmăresc. Promovarea tehnologiei de sănătate și fitness pentru persoanele în vârstă poate contribui în mare măsură la atenuarea provocărilor îmbătrânirii populației.

În Franța, Germania și Italia, aceștia urmăresc mai multe valori decât respondenții mai tineri care folosesc funcții similare. De asemenea, studiul a constatat că urmărirea activității fizice a fost mai probabil să-i împingă pe utilizatorii din grupa de vârstă 55+ să-și crească intensitatea exercițiilor fizice decât pe cei mai tineri.

O posibilă explicație este că populația mai în vârstă este probabil mai preocupată de urmărirea atât a valorilor generale legate de sănătate, cât și a celor bazate pe exerciții fizice, pentru a ajuta la monitorizarea, anticiparea, prevenirea sau atenuarea problemelor de sănătate existente sau potențiale.

Studiul a concluzionat că adoptarea crescută a tehnologiilor de sănătate și fitness poate contribui în mare măsură la îmbunătățirea activității fizice la populațiile mai în vârstă.

Ușurința de utilizare este un mare avantaj

Rezultatele noastre sugerează că ușurința de utilizare a dispozitivelor și aplicațiilor poate fi la fel de importantă ca prețul atunci când vine vorba de adoptarea tehnologică pe scară largă și de a culege beneficiile din exercițiul fizic sporit.

Noile tehnologii de sănătate și fitness produc conținut inteligent și recomandări care sunt mult mai ușor de interpretat și utilizat de către utilizatori pentru a-și îmbunătăți rutinele de fitness. Generațiile mai vechi de dispozitive și aplicații au forțat utilizatorii să interpreteze singuri datele brute.

Imaginea corpului

Beneficiile exercițiilor fizice depășesc îmbunătățirea sănătății. Sondajul a constatat că respondenții care fac sport au arătat, de asemenea, o satisfacție mai mare față de viața și corpul lor.

În special, femeile au avut tendința de a vedea creșteri mai mari asociate cu exercițiile fizice în aceste două măsuri decât bărbații (a se vedea figura de mai jos).

Recomandări cheie

Am descoperit că instrumentele portabile și valorile de urmărire:

  • Creșterea activității fizice în toate categoriile demografice chestionate, ceea ce, la rândul său, a crescut satisfacția față de viață și imaginea corporală, în special în rândul femeilor.
  • A crescut durata exercițiului în rândul grupurilor de venituri și a redus diferența dintre timpul de exercițiu al persoanelor din categoriile cu venituri mici și mari.
  • A crescut probabilitatea ca utilizatorii din grupa de vârstă 55+ să intensifice intensitatea exercițiilor fizice într-o măsură mai mare decât utilizatorii mai tineri. Persoanele în vârstă urmăresc, de asemenea, mai multe valori decât tinerii, iar tehnologia ușor de utilizat, care interpretează datele mai pe deplin, poate încuraja adoptarea dispozitivelor portabile și a aplicațiilor de urmărire.