Șoc! Procurorul ”Portocală”, Mircea Negulescu va sta în penitenciar 30 de zile

Fostul procuror al ”unității de elită” de la Ploiești, cu care se lăuda Laura Codruța Kovesi, Mircea Negulescu, zis ”Portocală” a primit un madat de arestare pentru 30 de zile. Magistrații instanței supreme au emis ordinul de arest după ce au constatat că este acuzat că a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

Un dosar fierbinte ”Tony Blair”

Probele strânse de anchetatorii Secției Speciale care Investighează magistrați au adus dovezi în acuzațiile formulate împotriva lui Negulescu în două dosare instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti. Cazurile în care ”Portocală” a falsificat probe sunt cunoscute ca dosarul “Tony Blair”, care îi vizează pe fostul deputat Sebastian Ghiţă şi fostul premier Victor Ponta. Dar și cel care o privește pe Ana Maria Pătru, fosta șefă de la AEP sau pe Andreea Cosma.

Fostul magistrat, un fel de torționar, mai mic!

Procurorii de la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie îl acuză pe Mircea Negulescu de săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă (6 infracţiuni), represiune nedreaptă (4 infracţiuni), instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participaţiei improprii, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării şi în modalitatea participaţiei improprii, fals intelectual, abuz în serviciu (4 infracţiuni) şi constituirea unui grup infracţional.

Arestat și eliberat

În 16 iulie Negulescu a fost reținut pentru 24 de ore de anchetatori. Dus, ulterior la mandat, pentru a fi arestat, ”Portocală” a fost eliberat și pus sub control judiciar. Doar că magistrații de instanța supremă au decis că trebuie să fie plasat în spatele gratiilor pentru 30 de zile.După emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile, Mircea Negulescu urmează să se prezinte la poliție sau un echipaj îl va lua de acasă, pentru a fi dus după gratii.

UPDATE:La câteva ore de la pronuțarea sentinței de arestatre Mircea Negulescu a fost găsit acasă de polițiștii de la ”Urmăriri”. Acesta va fi dus la Arestul central din București și urmează să fie încarcerat. Procurorul își făcuse deja bagajul, așteptând să fie săltat de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...