Șoc și scandal în high life-ul giurgiuvean: Politicieni și polițiști vor să mușamalizeze cazul afaceristului de la grupul Gecor prins la volan sub influența drogurilor

Publicat: 05 mai 2021, 12:02, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Șoc și scandal în high life-ul giurgiuvean: Politicieni și polițiști vor să mușamalizeze cazul afaceristului de la grupul Gecor prins la volan sub influența drogurilor
GECOR

O razie banală a polițiștilor de la Rutieră în perioada anterioară sărbătorilor pascale a declanșat un scandal uriaș la nivelul județului Giurgiu în care sunt implicați polițiști, politicieni de la PSD și PNL și familia unuia dintre cei mari mari constructori din zona de sud a țării.

Fratele lui George Cușă conducea sub influența drogurilor 

Lucrătorii de la Serviciul Poliției Rutiere Giurgiu care au efectuat mai multe filtre de control înaintea sărbătorilor pascale pe raza județului au avut parte de o surpriză incredibilă. Ei au oprit pentru un control de rutină un autoturism mai de fițe condus, atenție, de către Cornel Cușă, nimeni altul decât unul din cei doi fii ai afaceristului giurgiuvean Gheorghe Cușă, cel care a pus pe picioare firma de drumuri „Gecor” din Călugăreni.

Ulterior, Gheorghe Cușă a lăsat afacerea pe mâna celuilalt fiu, George Cușă, nașul lui Gabi Bădălău, fiul baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău.

Dar surpriza polițiștilor de la Rutieră a fost uriașă: Cornel Cușă conducea sub influența drogurilor, fapt pentru care a fost dus la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” să i se facă testul antidrog al cărui rezultat a fost pozitiv.

Mai exact, potrivit informațiilor noastre, Cornel Cușă consumase cocaină și, atenție, aceeași substanță a fost descoperită și în autoturismul pe care-l conducea. Din acel moment a început scandalul mușamalizării acestui caz. Telefoane, discuții, intervenții și mulți, mulți nervi.

Conform surselor noastre, imediat după aflarea rezultatelor de la IML, conducerea Serviciului Poliției Rutiere Giurgiu a devenit pionul principal asupra căruia au început presiunile pentru mușamalizarea cazului.

Printre primii care au intervenit pentru închiderea cazului a fost ex-șeful Poliției Rutiere Giurgiu, Marian Popescu, a cărui fiică a fost cununată de către George Cușă, fratele celui prins drogat la volan.

Știindu-se faptul că bătrânul Gheorghe Cușă este foarte apropiat de liderul PNL, Ludovic Orban, mai mulți politicieni giurgiuveni au intervenit să mușamalizeze cazul lui Cornel Cușă.

Deocamdată, cazul de conducere sub influența drogurilor al lui Cornel Cușă este plimbat între IML și IPJ Giurgiu, încercându-se mușamalizarea lui chiar la nivelul Poliției Române și a Ministerului Afacerilor Interne.

Însă, deja mai multe instituții de forță ale statului, printre care DNA și DIICOT, au preluat spre monitorizare acest caz, în special pe cei implicați în încercarea de mușamalizare a conducerii sub influența drogurilor de către Cornel Cușă.

George Cușă, afaceristul de casă al lui Bădălău și Mina

Nu trebuie omis faptul că firmele lui George Cușă din grupul Gecor au fost abonate pe vremea guvernării PSD la contractele de lucrări de drumuri atât de la Consiliul Județean Giurgiu condus atunci de finul lui Bădălău, Marian „Scheletu” Mina, dar și de la CNAIR.

O dovadă a prosperității din acea perioadă a reprezentat-o faptul că familia Cușă a achiziționat cu 4.000.000 de euro hotelul Alcor din Mamaia unde s-au filmat multe scene din filmul „BD la munte și la mare”.

Familia Popescu cu fiica si ginerele
Nasii Paula si George Cusa si finii Marcel Ilie si Mihaela Popescu
Cornel Cusa (foto stanga)