Social – democrații fac plângere penală împotriva Guvernului Cîțu pe motiv că a procedat ca PSD

Social – democrații au formulat plângere penală împotriva principalilor membri ai Guvernului implicați în împărțirea unui miliard de lei din fondul de urgență către primării. PSD reproșează actualilor guvernanți de fapt că procedează exact la fel cum procedau și ei când erau la guvernare, doar că acum consideră că este vorba de „grup organizat” și „abuz în serviciu”.

Social – democrații au trimis luni o plângere penală, pe adresa DNA, împotriva primului – ministru Vasile Cîțu, a vice-premierului Kelemen Hunor, a lui Attila Cseke Zoltan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Dan Vîlceanu, ministru Finanțelor Publice. Aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Făptuitorii au dispus alocarea pur arbitrară a peste 1.010.966 mii lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului unor unități administrativ – teritoriale, pentru plata unor cheltuieli curente și de capital. Alocarea de fonduri a fost însă realizată în mod arbitrar, discreționar. Criteriul avut în vedere a fost unul ilicit, și anume apartenența la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau realitățile financiare reale”, susțin social- democrații în plângerea penală.

PSD reclamă că actualii guvernanți folosesc practici PSD

În urmă cu exact doi ani, pe 14 octombrie 2019, guvernul demis al Vioricăi Dăncilă aproba în o Hotărâre de Guvern prin care împărțea banii alocați la rectificare către administrațiile locale.

În total, era vorba de 1,4 miliarde de lei, către 1.600 de localități. În top 10 localități din punct de vedere al sumelor încasate, doar două erau conduse de primari liberali și una de edil ALDE, restul de șapte de social – democrați.

Per total, cele mai mari sume de bani mergeau atunci către primarii PSD. De asemenea, la nivelul Consiliilor Județene, topul primelor cinci județe care primeau bani de la Guvern era dominat de social democrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...