Socrii lui Cătălin Cherecheş vor petrece sărbătorile de iarnă în arest

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vor mai rămâne încă 30 de zile în arest, după ce luni, Tribunalul Mureş a decis prelungirea măsurii arestului preventiv.

Este vorba de dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că socrii primarului din Baia Mare ar fi încercat să ofere o sumă de bani rudei unui judecător, în schimbul unei soluţii favorabile în dosarul de corupţie care îl viza pe edil.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ DNA Cluj şi, în consecinţă: În baza art. 234 şi următoarele din Codul de procedură penală, coroborat cu art. 202 alin. 1, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpaţilor G.C,, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (…) şi a inculpatului G.D.P., cercetat pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită (…), pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 09.12.2023 până la data de 07.01.2024, inclusiv. În baza art.242 alin.2 Cod procedură penală, respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară, formulată de inculpaţi, personal şi prin apărător. Despre măsura dispusă se va încunoştinţa administraţia locului de deţinere. II. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză vor rămâne în sarcina acestuia”, se arată în soluţia publicată pe portalul Tribunalului Mureş.

Decizia nu este definitivă, iar contestaţia se poate face în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi pentru procurori.

Cei doi sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Socrii lui Cherecheș au fost reţinuţi de procurori, în 9 noiembrie, Tribunalul Mureş, ca instanţă de fond, iar apoi Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru 30 de zile.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Un român este cel mai bun elev-matematician din lume. Unde vrea...

David-Andrei Anghel de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti este cel mai bun elev-matematician din lume, după ce a obţinut, anul trecut, medalia...

Incendiu la un depozit din Sectorul 1 al Capitalei. Se intervine...

Incendiu puternic, duminică seara, la un spaţiu de depozitare de pe strada Jimbolia, din Sectorul 1 al Capitalei. La fața locului intervin mai multe...