Șoferii își vor putea verifica istoricul sancțiunilor rutiere pe internet

Legea nr. 385/2022 prin care se modifică codul rutier a intrat în vigoare. Una dintre modificările importante aduse de această lege prevede că titularul permisului de conducere are dreptul să obţină istoricul sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice în una din următoarele modalităţi: a) de pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române; b) de la orice structură de poliţie rutieră.

Legea nouă nu prevede nici modalitatea în care pot fi solicitate informațiile și nici termenul și procedura prin care poliția trebuie să răspundă; se prevede doar că actele normative subsecvente trebuie corelate cu noua lege în termen de 60 de zile.

De asemenea, o dispoziție de punere în aplicare a legii prevede că Inspectoratul General al Poliției Române are obligația ca în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii să creeze, pe site-ul propriu, o pagină specială privind istoricul sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...