Soldații norvegieni apără granița NATO cu budigăi și izmene reutilizate

În armata Norvegiei e criză de lenjerie intimă. Chiloți, budigăi, șosete, ciorapi, sutiene, izmene, d-astea, adică. Lipsesc. Toate. Din cauza pandemiei, cică. Pentru că nu s-a mai putut face aprovizionarea cu acest gen de obiecte intime.

Dar, conducătorii ei, ai armatei, nu ai, Doamne, iartă-mă, lenjeriei intime, nu privesc cu atenție și îngrijorare fenomenul. Dimpotrivă. Au găsit o soluție… ingenioasă. La terminarea serviciului militar, tinerii care-și termină stadiul militar, fie ei femei sau bărbați, trebuie să scoată la interval chiloții și sutienele – și restul – și să le predea, cu proces verbal, comandanților.

Mă rog, biroului administrativ al armatei. Și, desigur, la predarea – primirea izmenelor se consemnează. Că e în ordine tot. Sau că un ciorap e ușor scămoșat, că o pereche de chiloți e uzată, că… N-are sens să continuu.

Înainte de pandemie, tot soldatul, când se lăsa la vatră, cum se spune pe la noi, pe plaiurile mioritice, pleca acasă cu lenjeria intimă pe el. Sau în valiză.

„Acum, când am ales să reutilizăm această parte din echipament, acest lucru ne ajută să avem o cantitate mai mare în circulaţie şi să creştem capacitatea de livrare a echipamentului. Avem foarte puţine în stoc”, a explicat purtătorul de cuvânt al serviciului de logistică al armatei norvegiene, Hans Meisingset, pentru NRK. Lenjeria este spălată, curăţată şi controlată.

Ceea ce distribuim este în stare bună”, a afirmat el. O fi așa, n-o fi… Cert e că, soldații norvegieni, cu budigăii și izmenele purtate și de alții, apără frontiera nordică a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în faţa vecinei conduse de Putin, bătrâna Rusie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...