Soldații ruși se împușcă singuri, ca să scape de front

Publicația Nexta din Belarus acreditează ideea că soldații ruși – cei mai mulți recruți fără experiență, după cum s-a văzut din diverse transmisiuni – se autovătămează ca să scape vii din războiul declanșat de șeful lor suprem, Vladimir Putin.

Respectiva publicație ar fi în posesia unei înregistrări, în care soldații ruși confirmă că s-au împușcat în picioare ca să nu fie uciși pe front.  Într-o înregistrare audio, Nexta prezintă următorul fragment: „Au tras în noi timp de 14 zile. Ne este frică. Furăm mâncare, intrăm în case. Omorâm civili”, spun soldații ruși.

Care continuă: „Ofițerii ruși s-au împușcat în picioare pentru a merge acasă. Sunt cadavre peste tot. Soldații caută și ei muniție ucraineană pentru a putea să se împuște în picioare și să ajungă la spital”.

Desigur, noi nu știm cum stau lucrurile. Dacă soldații din trupele lui Putin chiar recurg la auto-împușcare cu muniție ucraineană, sau nu. Cert este faptul că, o astfel de practică nu e nouă printre soldați. În toate războaiele au existat unii care s-au temut de moarte și au recurs la autovătămare ca să scape.

Din păcate, și autorănirea poate să fie cu dus și întors, existând riscul să-și facă fix cu mâna lor probleme grave, care pot să ducă la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...