Solist de trupă rock: „Patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”

Publicat: 29 mai 2022, 07:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Solist de trupă rock: „Patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”

Liderul trupei ruse de muzică rock „DDT”, Iuri Șevciuc, a făcut comentarii la adresa lui Putin în timpul unui concert.  Artistul a anunțat de pe scenă în fața publicului că „patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”.

Reacția publicului în urma afirmațiilor făcute de solist a fost una pozitivă. Spectatorii au început să aplaude în timpul spectacolului care a avut loc la Ufa.

În pauza din timpul concertului, Iuri Șevciuc a povestit de pe scenă despre propria înțelegere a patriotismului și despre întâmplările actuale din Rusia. În opinia lui,  patria ar trebui văzută  în cetățenii de rând și nu în dictator și în anturajul său politic.

Patria, prieteni, acesta nu este fundul președintelui, care trebuie pupat, pupat încontinuu. Patria este o bunica cerșetoare de la gară care vinde cartofi. Aceasta este patria”, a spus el.

Artistul și-a exprimat gândurile despre patrie înainte de a cânta cântecul intitulat „Love”, pe care acesta l-a compus în urma războiul din Cecenia. Conform solistului trupei rock, acest cântec l-a „salvat”. Membri trupei nu au fost de acord să cânte în Tiumen, deoarece în sală au fost afișate semnele „Z”.

Iuri Șevciuc dă vina pe politicieni pentru războiul din Donbas, pe care îi numește „dependenți de droguri de război”, potrivit ziare.com.