Sondaj: AUR depășește USR-PLUS în preferințele electoratului, crește diferența dintre PSD și PNL

Publicat: 17 apr. 2021, 12:28, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Sondaj: AUR depășește USR-PLUS în preferințele electoratului, crește diferența dintre PSD și PNL

Ideea unor alegerile anticipate, tot mai vehiculată în ultimele zile de reprezentanții social-democraților, se bazează pe ultimele măsurători sociologice: partidul stă cel mai bine în sondaje, iar distanța dintre PSD și liberali crește. Surpriza vine la a treia poziție, ocupată în premieră de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Datele au fost prezentate de șeful INSCOP, Remus Ioan Ștefureac, ce a prezentat o analiză grafică a intenției de vot în perioada martie 2019 – martie 2021.

Astfel, în martie 2021 prima poziție în intenția de vot este ocupată de PSD, cu 30,6% (26,8% în februarie 2021), urmat de PNL cu 26,3% (25,9% în februarie), AUR cu 15,3% (16,7% în februarie) și USR-PLUS cu 14,2% (față de 16,5% în februarie)

Nu știu care sunt calculele USR-PLUS, nu știu care sunt calculele prin coaliție, dar s-ar putea ca alegătorii să le dea peste cap toate socotelile. Slavă Domnului că nu avem alegeri în curând, ar spune unii, dar ferească Sfântu` de furia populară, ar spune alții. Mai ales în perioade fertile pentru populism, manipulare și demagogie. În unele momente e chiar greu să fii la guvernare, dar fuga de răspundere și asumare e un păcat capital pentru orice politician/ partid. Țara se află în pandemie și trebuie să fie guvernată responsabil pentru a avea o șansă de a ieși cu bine din încercare. Până la urmă, niciun politician/ ministru nu este mai presus de interesul public și binele comun”, a postat Ștefureac.

Studiul a fost realizat în perioada 1-12 martie 2021, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin telefon și are o marjă de eroare de +-2.95%.