Sondaj: AUR nu prinde niciun loc în parlamentul Moldovei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-ar putea să nu se bucure de același succes electoral în Moldova: conform unui sondaj de opinie, reprezintă doar a șaptea opțiune în rândul alegătorilor, cu puțin peste un procent.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova urmează să aibă loc la 11 iulie 2021, după ce președinta Maia Sandu a dizolvat legislativul la 28 aprilie 2021. În cursă s-a înscris și gruparea românească AUR.

Într-un sondaj de opinie prezentat de analistul și istoricul Armand Goșu, specialist în politica și societatea rusă și spațiul ex-sovietic, prima poziție este ocupată de Partidul Acțiune și Solidaritate (38,1%), urmat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (21,4%), Blocul Renato Usatîi (4,8%) și Partidul Șor (3,6%). Restul candidaților nu trec de pragul a două procente.

La întrebarea dacă, la un eventual referendum, ar vota pentru unirea Republicii Moldova cu România, doar 35% ar vota „pentru”, 47,3% fiind „împotrivă”. Nivelul de trai mai bun este principalul motiv al unioniștilor.

Sondajul a fost făcut telefonic, între 12 și 19 iunie, pe un eșantion de 1.104 persoane și are o marjă de eroare de trei procente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...