Sondaj CURS: Biserica și Armata, în topul încrederii românilor. Cum stau partidele

Biserica şi Armata rămân instituţiile în care românii au cea mai mare încredere, în timp ce Parlamentul şi partidele politice se situează pe ultimele locuri în topul încrederii, conform unui sondaj CURS.

Sondajul relevă că 67% dintre români au multă şi foarte multă încredere în Biserică, iar 64% au încredere în Armată.

Pe locul al treilea se află primăriile, în care au încredere 35% dintre cei chestionaţi, însă 62% au puţină şi foarte puţină încredere.

Mass media are o cotă de încredere de 27%, BNR – 21%, Guvern – 18%.

Pe ultimele locuri în top se află, în ordine, Preşedinţia – 17%, Parlamentul – 16%, partidele politice – 10%.

content-image

Potrivit aceluiași sondaj, alianţa PNL – USR este considerată utilă de 19% dintre români şi inutilă de 40%, în timp ce alianţa dintre PNL şi PSD este văzută ca utilă de 38% şi ca inutilă de 31%, conform unui sondaj CURS.

În ceea ce priveşte alianţa PNL-USR, 4% dintre cei chestionaţi consideră că a fost foarte utilă, iar 19% spun că a fost utilă. Proporţia celor care cred că de fapt a fost inutilă este de 40%, iar a celor care o consideră foarte inutilă este 24%, informează News.ro.

În cazul Alianţei PNL – PSD, 6% dintre cei chestionaţi o consideră foarte utilă, iar în opinia a 38% este utilă. Un procent de 31% o o văd ca inutilă, iar pentru 12% este foarte inutilă.

content-image

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Biserica și Armata, în topul încrederii românilor. Cum stau partidele…, ?
    Totul este o mare minciună . Cine dracu mai crede în asemenea sondaje ?
    Viaţa ta se scufunda pe p-lă sau p-zdă în jos iar tu mai crezi ca deșteptul în asemenea sondaje ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole