Sondaj CURS: George Simion îl depășește pe Iohannis la încredere, AUR rămâne pe podium la intenția de vot

Dacă duminică ar avea loc alegeri, întreaga scenă politică ar fi reconfigurată, conform unui sondaj CURS, prezentat de Antena3.

În topul personalităţilor politice în care românii au încredere se află Marcel Ciolacu cu un grad de încredere de 26%, urmat de George Simion cu 18% şi Klaus Iohannis cu 17%.

La extremă se află Florin Cîţu, care are un grad de încredere de numai 10%, urmat de Kelemen Hunor (13%) și Dacian Cioloș (15%).

Deși președintele este în cădere liberă ca popularitate, românii consideră, mai degrabă, că acesta nu ar trebui suspendat.

La capitolul încrederea în instituţii, românii au cea mai mare încredere în Armată, cu un grad de 65%. În top se mai clasează Pompierii cu 62%, Biserica cu 60% şi instituţia primăriei cu 42%.

Cea mai puţină încredere în Parlamentul României şi în partidele politice.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, răspunsurile românilor au fost:

– PSD – 39%

– PNL – 19%

– AUR – 12%

– USR – 11%

– UDMR – 5%

– PMP – 5%

– PPU-SL – 4%.

Sondajul a fost efectuat de CURS – Centrul de Sociologie Urbană şi Regională, în perioada 25-30 octombrie 2021, pe un număr de 1100 de respondenţi, votanţi în vârstă de peste 18 ani şi peste.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole