Sondaj IRES: Majoritatea părinților își doresc reluarea cursurilor în școli

Conform unui sondaj recent realizat de IRES, majoritatea părinților își doresc ca din luna februarie să fie reluate cursurile în școli.

70% dintre părinți vor ca elevii să se întoarcă fizic la cursuri. Conform IRES, 1 din 5 părinți ar prefera să existe în continuare sistemul hibrid, iar 4% vor sistemul online.

Părinții copiilor de grădiniță și celor din preuniversitar ar vrea ca școala să înceapă cît mai repede cu putiință.

2 din 10 părinți ar dori ca școala să înceapă după ce rata de infectare scade sub 3 la mie.

6% consideră că școala sau grădinița, în format fizic, ar trebui să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.

Mai mult de jumătate dintre părinții elevilor din preuniversitar se declară mulțumiți de școala online.

Părinții din urban sunt cei mai mulțumiți de școala online, la fel și părinții cu studii superioare, la fel și părinții copiilor din ciclul primar.

La polul opus se situează părinții elevilor de liceu, dar și părinții cu studii elementare, aceste două categorii fiind și cele care au cele mai mari dificultăți în a-și ajuta copiii cu materia școlară.

Părinții copiilor de liceu își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice, cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online.

La polul opus, părinții copiilor de grădiniță sunt cei care cred în proporțiile cele mai crescute că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față.

Cât de mulțumiți sunt părinții de școala online

4% dintre respondenți declară că, din 8 noiembrie 2020, copiii lor nu au făcut școală online.

O proporție mai mare a acestora se regăsește în rândul părinților tineri (18-34 ani), cu nivel scăzut de educație, venituri mici, care nu folosesc internetul și care au atât copii de vârstă școlară, cât și preșcolară.

Principalele motive pentru care nu au participat la orele online țin de lipsa echipamentelor necesare derulării unor astfel de activități sau lipsa accesului la internet. 

Dintre părinții ai căror copii au participat la școala online, 53% sunt foarte mulțumiți sau destul de mulțumiți de modul în care s-a derulat educația online. 

44% spun, însă, că sunt mai curând nemulțumiți (destul de nemulțumit și foarte nemulțumit). Mai curând nemulțumiți sunt tații, respondenții cu cel mult nivel mediu de educație, iar proporția nemulțumiților crește odată cu nivelul de școlarizare al copiilor. 

1 COMENTARIU

 1. Deschideți mintea romane si gândește inteligent.
  „Majoritatea părinților își doresc reluarea cursurilor în școli” ???
  Este o nebunie curata, nimic altceva.
  Luma Martie apare la locul și la timpul potrivit; corespunzător situației, copii noștri vor fi mai protejați virozelor.
  Privește mai clar: Vaccinul AstraZeneca, spre deosebire de vaccinurile ARNm, ar trebui oferit doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani în fiecare etapă.
  Veste mai proastă pentru UE, deoarece anunțul german surprinzător afirmă că vaccinul AstraZeneca Covid-19 ar trebui administrat numai sub 65 de ani.

  Pfizer și Moderna nu și-au dovedit vaccinurile COVID-19 care protejează împotriva noilor variante: analiștii_Mai mulți analiști au cercetat literatura medicală și au intervievat experți în boli infecțioase în efortul de a răspunde la această întrebare. Concluzia lor? Nu există un răspuns clar. Cel puțin nu încă. Când vine vorba de SARS-CoV-2, virusul aflat în centrul pandemiei, „suntem într-o stare de ignoranță cu date incomplete”, a declarat miercuri Geoffrey Porges, analist SVB Leerink, într-o notă adresată clienților.
  Gândește române! Gândește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...