Sondaj Reuters/Ipsos: Popularitatea lui Joe Biden, la cel mai scăzut nivel din acest an. Care este cauza

Publicat: 22 aug. 2021, 13:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Sondaj Reuters/Ipsos: Popularitatea lui Joe Biden, la cel mai scăzut nivel din acest an. Care este cauza

Popularitatea preşedintelui Joe Biden a scăzut cu 7 puncte procentuale şi a ajuns la cel mai mic nivel din acest an, după ce guvernul afgan susţinut de SUA a pierdut puterea în urma intrării talibanilor în Kabul, indică un sondaj Reuters/Ipsos.

Sondajul naţional, realizat luni, arată că 46% dintre americanii cu drept de vot sunt mulţumiţi de activitatea lui Joe Biden la Casa Albă, faţă de 53% în urmă cu o săptămână.

Sprijinul pentru Biden a scăzut în contextul preluării puterii de către talibani în Afganistan, după două decenii de prezenţă militară a SUA care a costat miliarde de dolari şi viaţa a mii de militari americani. Un sondaj de opinie separat, realizat tot luni de institutul Ipsos, indică faptul că mai puţin de jumătate dintre americani sunt de acord cu modul în care preşedintele Joe Biden a gestionat eforturile diplomatice şi militare ale SUA în Afganistan în acest an.

Potrivit acestei anchete sociologice, liderul american, care în iulie a lăudat forţele afgane pentru că sunt ”la fel de bine echipate ca oricare altele din lume”, a fost calificat drept mai slab decât precedenţii trei preşedinţi americani aflaţi în funcţie în timpul celui mai lung conflict militar în care au fost implicate Statele Unite: George W. Bush, Barack Obama şi Donald Trump.