Sorin Cîmpeanu: 574 de școli din România nu au încălzire. În inima Sectorului 1, la Informatică, nu există încălzire

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că la începutul anului școlar va trimite părinților un formular pentru a spune dacă elevii sunt vaccinați sau nu. În cazul în care elevul nu este vaccinat, Cîmpeanu spune că părinții vor fi întrebați dacă își dau acordul pentru imunizarea copiilor. Totul se va întâmpla începând cu data de 13 septembrie.

„Părinții sunt reticenți la vaccinarea elevilor. În fiecare școală vom avea o persoană care se va ocupa cu protecția sanitară. Profesorii desemnați din fiecare școală vor ține legătura cu DSP. Le vom trimite părinților un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă își dă acordul pentru vaccinare. Din 13 septembrie, părinții vor primi aceste formulare. Eu rămân un susținător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”, a spus ministrul la Aleph News.

„În scurt timp, vom lua o decizie finală pe aceste variante. Suntem obligați să lucrăm în scenarii. Dar va fi un ordin comun al ministrului Sănătății cu ministrul Educației pentru începerea școlii. Înainte de 1 septembrie, părinții vor afla cum începe școala. Cert este că școlile se deschid toate cu prezență fizică. Am reglementar și prima zi de școală. Ceremoniile de deschidere vor avea 2 condiții: La deschidere, în exterior, vor fi doar cu mască de protecție iar ceremoniile de deschidere vor fi maximum 1 oră și jumătate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“N-am avut mulți înscriși pentru ore remediale”

Despre recuperarea materiei pierdute de elevi în perioada pandemiei, Sorin Cîmpeanu a spus următoarele: „Pierderile pe materie au fost mari și foarte mari. Nu toți elevii din aceeași clasă au pierdut la fel. 246.000 dintre elevi s-au înscris la ore remediale din 3 milioane.

N-am avut mulți înscriși pentru ore remediale. Profesorii nu sunt pregătiți pentru predarea online. Mulți profesori și elevi și-au consolidat abilitățile digitale. Profesorii nu au fost formați pentru predarea online. Nu poți să iei mânuța copilului și să-l înveți să caligrafieze online. Sunt domenii și vârste la care nu se potrivește predarea online. Nimeni nu a avut în România platforme dedicate”.

Cât de protejate sunt școlile din România

„După Colectiv, România a fost șocată că școlile nu sunt securizate pentru incendii. Situația de acum nu diferă prea mult de 2015. În sistem avem baze diferite de raportare. Este nevoie de o armonizare și de o clarificare legislativă. Statul acesta se încurcă singur.

Da, 574 de școli din România nu au încălzire. În inima sectorului 1, la informatică, nu există încălzire”, a afirmat Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole