Sorin Cîmpeanu, în contradicție cu Andrei Baciu. Ce se va întâmpla de fapt cu testarea în școli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri, că testarea în școli ar bloca din start procedura, întrucât nu există în şcoli acest personal specializat.

Sorin Cîmpeanu a precizat, vineri, că susţine testarea gratuită în unităţile de învăţămânât, atât pentru copii, cât şi pentru personal.    

Personal specializat înseamnă personal medical. Ştim foarte bine că în România avem deficit de personal medical în general, cu atât mai mult în şcoli. Deci testarea de către personalul medical, o spun  cu toată responsabilitatea, ar bloca din prima clipă acest proces de screening atât de necesar pentru siguranţa sanitară în şcoli. Exclusă posibilitatea. Am solicitat Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm procedura de administrare a acestor teste”, spus Cîmpeanu. 

Cîmpeanu a explicat că primele teste pe bază de salivă vor ajunge săptămâna viitoare în unităţile din ţară.    

Ministerul Educaţiei nu are competenţă pentru administrarea testelor. Am solicitat elaborarea acestei procedurii la nivelul Ministerului Sănătăţii. La timp înseamnă înainte de sosirea testelor în şcoli pentru că ar fi un dezastru să avem testele în şcoli şi să nu ştim cum le folosim”, a adăugat Cîmpeanu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...