Sorin Cîmpeanu își bate jos de părinții ai căror copii pot beneficia de tichete educaționale

Prin acordarea educaționale în valoare de 500 de lei, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat încă o dată dovada amatorismului și superficialității manageriale.

Părinții fără venituri ai căror copii ar trebui să beneficieze de tichetele educaționale în valoare de 500 lei sunt obligați de școli să prezinte o declarație notarială care să ateste că nu au venituri.

Numai că, ceea ce a omis ministrul Sorin Cîmpeanu este faptul că o declarație notarială costă între 50 și 100 de lei, ceea ce înseamnă că din valoarea tichetelor educaționale de 500 de lei, părinții vor cheltui contravaloarea declarației notariale.

Mai mult, cei din mediul rural vor mai cheltui bani și cu drumul către un notar, ceea ce înseamnă că din cei 500 de lei, aproximativ 25% din valoarea tichetului educațional se va cheltui pe drumul către notar și pe declarația notarială.

Surprinzător este faptul că solicitarea privind declarația notarială nu este specificată în actele normative care reglementează acordarea tichetelor educaționale emise de Sorin Câmpeanu.

Dar, pe lângă faptul că se solicită adeverință cu salariul net și cu toate că instituțiile statului ar trebui să cunoască veniturile pe care le obțin persoanele fizice, școlile cer și o declarație la notariat din care să rezulte ca nu au venituri, iar în lipsa acestui document cererile pentru acordarea sprijinului în valoare de 500 lei sunt refuzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...