Sorin Cîmpeanu: Nu avem cabinete medicale în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat care au fost rezultatele discutiilor cu noul ministru al Sănătății, legat de testarea elevilor in scoli.

Nu s-a pus problema testării fără acord parental. Eu personal susțin că orice testare care este considerată relevantă, non-invazivă, se poate folosi în școli. Este un filtru. Îți dă o informație. Acea informație, am discutat și cu ministrul Sănătății și la INSP, acest test trebuie să fie confirmat ulterior cu test PCR. Sunt nevoit să va spun că sunt unul dintre cei care nu confundă atribuțiile prim-ministrului, cu atribuțiile ministrului Sănătății sau ale unui secretar de stat. Eu fac ceea ce stă în dreptul ministrului Educației. Am trimis solicitarea de testare cu teste non-invazive ministrului Sănătății și așteptăm răspuns. Prim ministrul a declarat deja că susține această măsură”, precizează ministrul Educației, potrivit Antena 3.

Din 1.350.000 de teste antigen, pentru elevi s-au folosit doar 26 de mii.

Nu avem capacitatea să testăm în unele școli. Trebuie să vină cineva din DSP și, până ajunge, s-a terminat programul iar acel copil va ajunge acasă și părinții vor lua decizia pe care o consideră. Aceasta este situația, nu avem cabinete medicale în școli. Și acolo unde ai, am înțeles că nu întotdeauna personalul medical a avut dorința de a aplica acele teste”, a mai adăugat acesta.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole