Sorin Cîmpeanu: Peste 32.000 de elevi și preșcolari, confirmați cu COVID

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, că 163 unităţi de învăţământ şi 4.757 de clase sau grupe funcţionează în sistem online.

Vineri, 4 februarie 2022, la nivel naţional, funcţionează în sistem online 163 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) şi 4757 de clase/grupe (3,4% din numărul total)”, a transmis, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia,  32.100 de elevi/preşcolari (1,1% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19. De asemenea, 8.290 de persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (3,07% din numărul total) sunt pozitive Covid-19.

Pe 2 februarie, Cîmpeanu informa că 27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit normelor în vigoare, activitatea fizică a unei clase se suspendă şi continuă online la confirmarea a trei cazuri de coronavirus.

Dacă jumătate dintre clasele dintr-o unitate au activitatea suspendată, şcoala poate cere suspendarea întregii activităţi şi continuarea online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...