Sorin Cîmpeanu: Putem asemăna testele de salivă cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor

În sistemul de învățământ este o zarvă totală în contextul testării elevilor ani-COVID. Dacă inițial decizia era de a-i transforma pe profesori și învățători în asistenți medicali, acum trebuie ca părinții să fie asistenții medicali care testează copii. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu consideră că testarea pe bază de salivă a elevilor este un act medical.

Astfel el a comparat aceste testele de salivă cu cele de sarcină sau cu tăierea unghiilor și că are încredere în responsabilitatea părinților.

„Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate. Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Întrebat dacă are încredere în părinți, ministrul a răspuns afirmativ și a subliniat că „nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial”.

Totodată, întrebat dacă părinții care mint vor fi sancționați, ministrul a răspuns:

 „Testarea pe baza de salivă nu se raportează în Coronaforms, nu este un act medical, poate fi administrat și de persoane fără competențe medicale. Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor. Aș vrea să înțelegem toți, prevenția și încrederea nu pot fi înlocuite. Cei mai mulți părinți sunt responsabili, din ce în ce mai mulți părinți înțeleg că acest virus există”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...