Sorin Cîmpeanu: Testarea elevilor nu a fost suspendată

Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate, a anunţat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, din cauza faptului că cea mai recentă tranşă de teste a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul zilei de duminică, s-a luat decizia schimbării temporare în zilelor în care se vor efectua testele.

Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi. Conducerea Ministerului Educaţiei este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, elevilor şi personalului din învăţământ.

Această testare se va face de 2 ori pe săptămână, luni şi joi sau marţi şi vineri, în funcţie de disponibilitatea testelor”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a informat Ministerul Educaţiei asupra faptului că este pregătit să acorde sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice.

1 COMENTARIU

  1. Din ”Idioții Europei”, România a ajuns singura țară din UE în ”scenariul verde” Covid-19 Chiar și cu vaccinuri disponibile pe scară largă și gratuit, țara a pierdut mai multe vieți din cauza virusului în acest an decât în ​​2020 din cauza variantei mai contagioase Delta și a oamenilor care refuză să se inoculeze împotriva COVID-19. Decesele din acest an au fost în mare parte la pacienții nevaccinați, spun experții în sănătate. Decesele au crescut în ciuda progreselor în îngrijirea pacienților cu COVID și a noilor opțiuni de tratament, cum ar fi anticorpii monoclonali.
    Dr. Adrian Marinescu: „Vom avea un val 5 probabil cu infecții multe”. Ce se întâmplă în laboratoarele de secvențiere de la „Matei Balș” ???
    Oamenii de știință încă evaluează impactul noii variante Omicron și dacă vaccinurile ar putea oferi o protecție adecvată împotriva acesteia.

    „TREBUIE SĂ ACȚIONEAZĂ ÎMPREUNĂ”

    Varianta Delta rămâne versiunea dominantă a virusului în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...