Sorin Cîmpeanu: Vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a anunțat că 68% dintre școlile și grădinițele din România vor începe cursurile luni cu prezență fizică. Sâmbătă seară, oficialul a subliniat la postul de televiziune B1, că profesorii reprezentă cea mai numeroasă categorie profesională ca grad de vaccinare împotriva COVID-19.

68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică, a anunțat Sorin Cîmpeanu pe B1 TV.

Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii. Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat. În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli. Este un exemplu pe care profesorii îl dau. (…) 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

„Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”

Sorin Cîmpeanu promite controale în școlile din toată țara pentru a verifica respectarea regulilor de protecție sanitară. „De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”, a subliniat oficialul, care a vorbit pe B1 TV și despreachiziția testelor de salivă. Școlile pot desfășura cursuri cu prezență fizică doar dacă măcar 60% din personalul unității respective este vaccinat. „Școlile care au rată de vaccinare sub 60% vor începe școala în sistem online. E un lucru foarte clar. Școlile și grădinițele care au rată de vaccinare peste 60% vor putea începe școala cu prezență fizică”, spunea vineri Sorin Cîmpeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...