Sorin Crețeanu vrea să facă un bloc cu 4 etaje pe Aviatorilor, cu depășirea limitelor urbanistice din PUG

Proprietarul Comnord și Procema, Sorin Crețeanu, alături de Marilena Crețeanu, de care s-a despărțit în 2020 și de firma Aviatorilor Proiect 58 vrea să facă un bloc de 3 etaje cu al 4-lea retras pe Bulevardul Aviatorilor, în apropiere de Parcul Mihai I, fostul Herăstrău, după cum arată documentele cercetate de Puterea.ro.

Omul de afaceri a solicitat anul trecut PMB aprobarea PUZ-ului clădirii care va avea, potrivit documentelor, o înalțime de aproape 20 de metri, deși Planul Urbanistic General (PUG) prevede o înălțime maximă de 13 metri în zonă și maximum 2 etaje, nu 3, cu al 4-lea retras. Terenul pe care ar urma să fie construit blocul are 825 mp, pe care se află o clădire care ar trebui demolată pentru a fi construit blocul.

Bloc Sorin Crețeanu

De asemenea, și procentul de ocupare al terenului (POT) este depășit în acte, de la maximum 40% prevăzut de PUG, la 48%.

Și coeficientul de utilizare al terenului (CUT) e umflat de la 1,8 la 2,16.

Saga PUZ-urilor

Sursele Puterea.ro spun că, în condițiile în care PUZ-urile de sector sunt suspendate, cel al Sectorului 1 chiar înainte de hotărârea Consiliul General, iar deciziile de aprobare se iau pe baza PUG-ului, e greu de crezut că Sorin Crețeanu ar putea primi aprobare pentru un astfel de PUZ. De fapt, există o opinie aproape generală că PUZ-urile erau utilizate doar pentru a modifica în favoarea dezvoltatorilor PUG-ul, care frâna abuzurile.

Probabil blocul pe care intenționează să-l construiască Sorin Crețeanu pe Bulevardul Aviatorilor ar urma să fie în folosință proprie și nu ar avea mai mult de 3-4 apartamente, care la o eventuală vânzare ar avea, probabil, prețuri care s-ar apropia sau ar trece de un milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...