Sorin Grindeanu, despre certificatul verde: Parlamentul e în vacanţă

Vicepremierul Sorin Grindeanu susține că este adeptul introducerii obligativităţii certificatului verde COVID la locul de muncă, însă nu poate să spună când se va aplica această măsură.

”Vă spun o părere personală: eu sunt un adept al acestui certificat, dar am învăţat în această perioadă că trebuie să-i las pe cei care se pricep mai bine, medicii şi specialiştii în sănătate. Ca părere personală, cred că e nevoie de certificat verde, în acelaşi timp cu măsuri care să-i păzească pe cei care nu pot să se vaccineze. Eu am văzut punctul de vedere al ministrului Rafila, pe care îl susţin în totalitate”, a afirmat Sorin Grindeanu duminică, conform Digi.ro.

Întrebat când anume va fi adoptat un act normativ care să reglementeze implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă, Grindeanu a răspuns: ”Nu suntem singuri şi nici nu avem majoritatea singuri (…) în acest moment, Parlamentul e în vacanţă, dar ceea ce a spus ministrul Rafila cred că e foarte important, că trebuie să ne pregătim şi pe toate celelalte componente”.

„Eu am un singur vot, sunt şi deputat şi pot să votez. Da, mi-aş dori să existe acest (certificat – n.r.)”, a adăugat viceprim-ministrul social-democrat.

Grindeanu respinge ideea conform căreia actul normativ care să impună obligativitatea certificatului verde a fost amânat de teama alegătorilor care nu sunt de acord cu implementarea acestei măsuri.

„Nu poate să vorbească PSD-ul de o teamă din partea unui bazin electoral. PSD-ul este cel mai mare partid din România şi a fost tot timpul în aceşti 30 de ani. Ştiţi, dacă vorbeam doar din punct de vedere electoral, probabil că era bine să nu intrăm la guvernare şi să-i lăsăm să se ducă până la capăt. Nu! Am luat decizii curajoase, cum trebuie să fie şi altele care sunt convins că vor fi luate în 2022”, argumentează Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...