Sorin Grindeanu: O asociere de constructori români și italieni va construi primul lot de pe A7, între Dumbrava și Mizil

Primul lot al A7, pe ruta Dumbrava – Mizil, în lungime de 21 de kilometri, va fi construit de o asociere de constructori români şi italieni, a scris, luni, pe propria pagină de Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„CNAIR a comunicat, astăzi, rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcţia Lotului 1 (Dumbrava-Mizil), în lungime de 21 de km. Asocierea de constructori români şi italieni are la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcţia a 14 poduri şi a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F şi CF 804)”, a menţionat Grindeanu.

Potrivit sursei citate, contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„În scurt timp urmează să fie anunţaţi şi câştigătorii pentru celelalte două loturi ale tronsonului de autostradă care va fi construit între Ploieşti şi Buzău: Lotul 2 Mizil-Pietroasele (28,35 km); Lotul 3 Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km)”, a adăugat ministrul de resort.

Tronsonul Ploieşti – Buzău (63,25 km) este prima secţiune a autostrăzii Ploieşti – Paşcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...