Sorin Grindeanu: Voi verifica la fiecare două săptămâni stadiul lucrărilor la centura de sud a municipiulului Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, va veni din două în două săptămâni să verifice stadiul lucrărilor la centura de sud a municipiului, care asigură ieşirea spre Serbia, întrucât este un proiect demarat de peste 20 de ani şi care evoluează foarte greu.

Grindeanu a subliniat că ţinta mandatului său în Ministerul Transporturilor este să avem drumuri judeţene bune, dar folosite conform legii.

Ministrul Transporturilor a afirmat că este probabil singurul an în care „se dau mai puţini kilometri de autostradă în folosinţă decât în anul precedent”.

De 30 de ani, statul român a rămas dator către cetăţeanul român în privinţa infrastructurii de transport. Statul român trebuie să înceapă să plătească din această datorie către cetăţean. Am văzut în aceşti ani enorm de multe studii, proiecte, desene, puţine dintre ele fiind puse în practică. (…). Nu pot face aceasta de unul singur, voi face echipă de profesionişti la minister„, a afirmat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă.

Vicepremierul a discutat şi despre alte proiecte de investiţii din judeţul Timiş, declarându-se nemulţumit de stadiul centurii de sud a municipiului Timişoara.

Sunt nemulţumit de stadiul şantierului. Din două în două săptămâni voi fi aici, neanunţat, fără festivism şi voi verifica stadiul lucrărilor. (…). În privinţa descărcării de autostradă de la Sânandrei, ne lovim de aceeaşi problemă, avem diverşi participanţi care câştigă licitaţii şi când ar trebui să înceapă executarea lucrării, nu o mai fac„, a spus Sorin Grindeanu.

În privinţa drumurilor judeţene, ministrul Transporturilor a exemplificat că pe sensul dinspre Lipova spre Timişoara drumul este „tir în tir, ca valurile Dunării”, din cauza circulaţiei camioanelor grele.

Acelaşi lucru se întâmplă pe toate drumurile judeţene spre Timişoara, pentru a ocoli drumurile naţionale, pe care se plătesc alte taxe. Vom reglementa şi juridic aceste lucruri. Este responsabilitatea ISCTR sau a Consiliului Judeţean să controleze camioanele care circulă pe drumurile din administrare. Una din ţintele mandatului meu este să avem o infrastructură bună, dar să fie folosită confirm legii„, a punctat vicepremierul.

Sorin Grindeanu a adăugat că i-a propus liderului Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, să se gândească la o variantă în privinţa centurii de vest a municipiului Timişoara

Aradul şi Bihorul au hotărât ca drumul expres (dintre municipiile reşedinţă ale celor două judeţe, n.r.) să îl facă împreună: ei fac toate fazele, inclusiv execuţie, licitaţie, iar Ministerul plăteşte. Mi-au mai cerut două judeţe acest lucru, Neamţ şi Bacău. Ei fac totul, iar Ministerul Transporturilor decontează. Aceasta a fost invitaţia mea pentru Alin Nica, să gândească proiecte care să fie descentralizate. Am convingerea că vom putea să mişcăm lucrurile„, a detaliat Grindeanu. 

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole