Sorin Lavric, un medic transformat în scriitor, devenit extremist religios: detalii neștiute despre fostul lider AUR

Sorin Lavric, fost lider AUR, cel care a provocat o revoltă uriașă pe rețelele de socializare după ce în spațiul public au apărut mai multe afirmații jignitoare la adresa femeilor făcute de acesta, s-a născut pe 27 decembrie 1967 în Turnu Severin.

În anul 1993 el a absolvit cursurile Facultății de Medicină, iar în anul 1996 a absolvit Facultatea de Filosofie. În anul 2005 a devenit doctor în filosofie.

După terminarea Facultății de Medicină el a lucrat, timp de un an, ca stagiar, însă ulterior a renunțat la practica medicală.

În anul 1997 Lavric a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din anul 2003 până în 2015 el a ținut cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie București. De asemenea, el este redactor și la revista România literală.

Afirmații jignitoare la adresa femeilor

Proaspăt ales senator AUR la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, Sorin Lavric a și fost dat afară din partid după ce în spațiul public au apărut mai multe afirmații jignitoare de-ale acestuia la adresa femeilor scrise într-o lucrare de-a sa.

Sorin Lavric susține în una dintre scrierile sale publicate în anul 2019 că „bărbații nu caută în femei deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea” și că „o mie de femei erudite strânse laolaltă nu fac cât fascinația uneia singure din cele care au privilegiul nurilor”.

„Nu sunt admirator al femeilor. Poți să admiri pe cineva pe care-l bănuiești deasupra ta”, a mai adăugat acesta.

Nu este prima oară când Sorin Lavric face declarații șocante. El a declarat în urmă cu câteva luni că romii au fost cei care au adus coronavirusul în România și din cauza lor cazurile de infectare au început să crească.

„Cei care s-au repezit să se întoarcă au fost țiganii cărora amenințarea virusului le-a secat imboldul de a cerși, a fura și a codoși în țările europene. Inșii aceştia sunt o plagă socială pe care numai ipocrizia politicienilor şi numai duplicitatea gazetarilor o trec sub tăcere”, spunea el.

Sorin Lavric a fost dat afară din AUR

Într-un final, conducerea AUR a decis să îl dea afară din partid pe Sorin Lavric și a precizat că se delimitează de declarațiile politice „radicale” ale acestuia.

Uniunea „a luat act cu stupoare de pe care dl Sorin Lavric, proaspăt parlamentar, le-a făcut, cu privire la cadrul democratic în care se desfăşoară viaţa politică din ţara noastră”, se arată într-un comunicat de presă.

6 COMENTARII

  1. Sorin Lavric nu trebuia dat afara din partid ! Încep sa se vadă niște pasi înapoi in fata ofensivei presei neomarxiste care cauta prin orice mijloace sa discretizeze partidul . Dl Lavric este un intelectual a scris o carte in care a exprimat unele opinii referitoare la femei , sa înțelegem ca toți scriitorii carescriu texte controversate sunt și antifeministi ?! AUR ul are o anumită ideologie de dreapta național creștina , nu Renunțați la ea nu dati înapoi apoi sa va transformati in politicieni de scârbă .

  2. Doamne cata ipocrizie se regaseste la AUR.Lavric nu a ascuns nimic din ceea ce gandeste ,el tot scrie de ceva timp despre convingerile sale.Nimeni ,pana acum nu a sarit in sus nu l a condamnat.Dupa ce a intrat in Parlament promovat muteste de AUR conducerea mimeaza surprinderea.Il da afara DIN PARTID DAR IL LASA PARLAMENTAR. Marele circ acum incepe.

  3. Domnule Lavric, mea maxima culpa!
    După comunicatul Uniunii Scriitorilor din 8 decembre douăzeci douăzeci prin care te-au alungat din respectabila asociațiune, s-a trezit în mine viermele curiozității, legat de panseurile matale cu privire la muieri. Recunosc că, în ignoranța mea, nici nu auzisem de matale. Acu’ aflai și eu ce doftore-cugetăreț-cronicăreț sunteți. Și pentru că rodea și rodea viermele curiozității, mă pusei pe citit….mă, și cum citeam eu așa, prin fața mea curgeau imagini. Da’ imaginile, nu erau numai imagini….aveau și sunet, și dacă mă concentram suficient, aveau și miros. Măi pehlivanule măi, nu mai bine scriai matale toate zisele despre muieri după ce o analizai pe proasta-premiera-națiunii, pe țați-primărița, dar mai ales pe șoșoanca-fofoloanca? Mă gândeam eu că privindu-le, ascultându-le, „mirosindu-le”, conversându-te cu matracucele reprezentative ale națiunii ai ajuns la așa panseuri elevate…. Greșit ! Matale ești misogino-pedofil: limite 15-25 de anișori…..Măi nea Lavricule, n-ai vrea să intre în orizontul viitoarei matele cărțișoare și o privire filosofică asupra coleguței șoșoanca-fofoloanca. Nu de alta dar am o dilemă: nu știu dacă fimeia asta este mulier abscondita, mulier rixosa sau mulier domina….ști matale! Eu zic că duduia e mente captis mulier, dar cine sunt eu ? Și mai cred că dacă o analizezi corect îi facilitezi și cunoașterea cu vreun fost coleg din tinerețe. Ai face un mare bine, și ei și nouă și matale!

  4. De reguls nu lecturez comentarii ake parerologilor de ocazie. Dr care este si medic dar e doctor in filosofie este alaturi de alti, doi ori trei neo- noicisti curati. O spun ca unul ce a avut sansa sa fiu prezent in cadrul unui mic grup si in preajma ganditorului ceca ales sa traiasca la Paltinis. Sudent la drept fiind al ales sa imi permit cateva zile la cabana adiministrata de Dl Manitiu, azi Maniu de la H Galant cu care rememorez imaginea ganditoruli ostracizat in mijlocul unui neam ingrat. Isr duoa 90 capusat de mai multi atarnatori care ma revolta nespus pt elucurabatile pubicate. Pe ei ii ignor, pe filisoful Lavruc il citesc si ma simt onorat ca l-am intalnit. Si ca sa-l citez pe prof. Teodorescu dela catedra de Filosofie care m-a examinat in devans, pt snul urmator, in mediu generatir de ura si impostura de azi chiar ca iti vine sa urci in munti. Sa excaladezi creasta si sa nu privesti in jos ca sa nu simti morbidul celor care cred ca se trag din Noica. Ori din Heghel.

  5. Daca nu intelegi curentul idealismului subiectiv, nu vorbi despre Noica. Iar despre remarcabilul dr. In filosofie Lavric, zoaiele unor nenoriciti care de vescuri murdaresc pana si memoria celor ce nu mai sunt precum melcii din zilele din urma, ce putem a zice decat ca alaturi la C Tarziu ori Ghe Simion, si acestia au imbracat camasa mortii, pt un neam ingrat. In cele din urma, indemn ka tacere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole