Soția lui Bill Gates ar putea demisiona?

Bill Gates și Melinda French Gates și-au impus o perioadă de încercare de doi ani pentru a vedea dacă pot conduce împreună fundația caritabilă pe care au înființat-o.

Cei doi consideră această fundație și pe care cei doi o consideră drept cel de-al patrulea „copil al lor”, după cum relatează CNN. Ei au anunțat la începutul lunii mai că divorțează, însă au spus că vor rămâne copreședinți ai Fundației Bill & Melinda Gates, una dintre cele mai mari fundații caritabile din lume. Miercuri, directorul executiv Mark Suzman a anunțat un plan de urgență „pentru a asigura continuitatea activității fundației”.

Va primi şi „resurse personale” de la fostul soţ

Dacă, după doi ani, oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, Melinda va demisiona din funcţia de copreşedinte şi administrator”, a anunțat Suzman, care a adăugat că Bill îşi va asuma apoi administrarea completă a fundaţiei. Acesta a mai precizat că, într-o astfel de situaţie, Melinda French Gates va primi şi „resurse personale” de la fostul soţ, Bill Gates, pentru munca filantropică depusă, care ar fi complet separate de banii de la fundaţie.

Fundaţia a mai anunțat că cei doi foști soți miliardari s-au angajat să facă o donație de 15 miliarde de dolari pentru finanțarea fundației. De asemenea, fundaţia a anunţat că va mări numărul de administratori care să supravegheze activităţile, pentru a „aduce noi perspective, a ajuta la ghidarea alocării resurselor și a direcției strategice și pentru a asigura stabilitatea și sustenabilitatea fundației”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...