Soția medicului ars la Piatra Neamț: Mi-a spus: „Eu sunt bine. Ceilalţi ardeau”

Alina Denciu, soția lui Cătălin Denciu, medicul de la secția de terapie intensivă care a suferit arsuri pe 40% din corp după ce a încercat să salveze pacienții în incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, spune că a vorbit cu soțul ei după incident.

„După tragedie am reuşit să vorbesc un pic cu el, printre investigaţiile care i se făceau. Ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanţă şi era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât el spunea «eu sunt bine. Ceilalţi ardeau»”, a mărturisit Alina Denciu într-o înregistrare pentru Digi 24.

La rândul său medic, soția doctorului erou spunea că acesta era agitat atunci când a vorbit cu el și i s-a părut „siderat de ceea ce se întâmplase şi ce văzuse acolo”. „Nu pot să spun că era calm. Era într-o stare de agitaţie, de oroare de ceea ce văzuse”.

Alina Denciu a povestit că soțul său a lucrat în Belgia un an de zile, dar s-a întors în țară pentru că ea și-a dorit să rămână să practice meseria aici. „Soţul meu a lucrat timp de un an de zile la Spitalul Saint Lieb în Bruxelles, la anestezie, şi eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie să ajut românii, nu să mă duc în altă parte şi din cauza aceasta a rămas în ţară cu mine”, a explicat Alina, care este medic ginecolog în Neamț.

Cât despre transferul soțului ei în Belgia, Alina Denciu a sus că „Este şansa lui”. „Asta am discutat cu toţi colegii, şi de specialitatea de plastică şi ceilalţi. Trebuia musai să i se acorde şansa maximală. E suficient că i-au acordat minima şansă de a supravieţui într-un spital românesc, făcându-şi treaba, măcar şansa de recuperare să o aibă”, a mai spus soţia lui Cătălin Denciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...