Soțul prezentatoarei Andreea Esca are probleme grave cu legea: 78 de dosare deschise în instanță
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/05/esca.jpg)
Soțul celebrei prezentatoare de știri Andreea Esca are probleme uriașe cu legea, după ce nu și-a plătit datoriile. Alexandre Eram deține șase afaceri care se pare că i-au adus numai necazuri în ultima perioadă.
Alexandre Eram, soțul faimoasei Andreea Esca, „dator-vândut”
Familia emblemei ProTV nu trece prin cele mai bune momente din punct de vedere al finanțelor. Atât Alexandre Eram, cât și Andreea Esca sunt renumiți în lumea mondenă. În timp ce prezentatoarea de știri se află de mai bine de trei decenii la pupitru, soțul acesteia a ales să facă business. El are șase afaceri care i-au creat probleme grave cu legea, relatează România TV.
Datoriile pe care Alexandre Eram nu și le-a plătit i-au adus nici mai mult, nici mai puțin decât 78 de dosare deschise în instanță. Principala afacere din portofoliu, Sonya Mod SA, este cea „cu ghinion” pentru soțul lui Esca. Firma este deschisă încă din 1997, iar 116 oameni fac parte din echipa societății comerciale.
În 2023, compania s-a bucurat de un real succes, având un profit de peste 18 milioane de lei pe lună. Lucrurile au căpătat o întorsătură abia în 2024, când patronul a primit o lovitură „sub centură”.
Vezi și: Fiicele și fosta soție a lui Ilie Bolojan, vizate de Fisc: Somații pentru datorii fiscale
Pierderi de peste un milion de lei
În 2024, Sonya Mod SA a înregistrat pierderi de peste 1.25 milioane de lei. Datoriile acumulate au depășit și ele pragul de 2,3 milioane de lei. Din acest motiv, în prezent, firma are 78 de dosare în instanță și un record negativ la activ.
În luna martie a acestui an, Sonya Mod SA a fost nevoită să declare intrarea în faliment prin procedură generală, la solicitarea ANAF. Acum, firma este supusă măsurii de sechestru, iar un lichidator a primit controlul asupra tuturor bunurilor.
Compania deținută de Alexandre Eram a fost dizolvată, iar următoarea înfățișare este programată pe 25 septembrie 2025. Până atunci, creditorii, băncile și alte autorități fiscale trebuie să facă tot posibilul pentru a recupera banii.