Soţul ucrainean care şi-a văzut nevasta şi fetele ucise de ruşi într-o poză pe Twitter

Un ucrainean a aflat că soţia şi cei doi copii ai săi au fost ucişi de un obuz rusesc după ce a văzut pe Twitter o postare care le arăta cadavrele, scrie BBC.

”Am recunoscut bagajele şi aşa am ştiut”, a spus Serghei Perebinis pentru New York Times.

Tetiana Perebinis şi cei doi copii ai lor, Mikita, 18 ani şi Alisa, 9 ani,  au murit în oraşul Irpin în timp ce încercau să evadeze.

Aceştia au fugit din estul Ucrainei pentru a se stabili la Kiev, pe fondul luptelor dintre armata ucraineană şi separatiştii susţinuţi de Rusia, în 2014. O fotografie cu familia decedată zăcând lângă un monument pentru victimele celui de-al Doilea Război Mondial a apărut pe prima pagină a New York Times şi a făcut înconjurul lumii.  

”Totul este greu de urmărit când iubita ta soţie stă întinsă într-o pungă neagră pe jos. Experiența prin care am trecut a fost ca un film de groază”, a scris el pe contul de Facebook.

Serghei a povestit jurnaliștilor că pentru a se întoarce la Kiev, a fost forţat să intre în Rusia, apoi să zboare în oraşul Kaliningrad pentru a trece în Polonia.  

Ucraineanul a povestit că le-a spus trupelor ruse de la graniţa cu Polonia: ”Toată familia mea a murit în ceea ce voi numiţi o operaţiune specială şi noi numim război. Poţi să faci ce vrei cu mine. Nu mai am nimic de pierdut.”  

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Adio unui diplomat remarcabil: Valeri Kuzmin și provocările educaționale ale comunității rusești din România

Adio unui diplomat remarcabil: Valeri Kuzmin și provocările educaționale ale comunității...

Este întotdeauna o pierdere profundă să vezi plecând un diplomat de excepție precum domnul Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România. Încă de la prima...

De ce sunt mobilizați rezerviștii din Galați și Brăila? Cele două...

Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor a fost demarat la Galați și Brăila pentru că cele două orașe sunt cele mai estice puncte ale „Porții...