Soţul unei deputate PSD e numit cu repetiție în conducerea ANES

Mihail Adrian Oprescu (foto) a fost numit provizoriu, pentru șase luni, în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Oprescu este soţul deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu.

Numirea a fost făcută ieri, la propunerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din 13 aprilie 2023, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului în 19 aprilie 2023.

„Începând cu data de 29 aprilie 2023, domnul Mihail-Adrian Oprescu, inspector general de stat adjunct în cadrul Inspecției Muncii, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Nu este prima dată când ocupă această funcție, fiind numit și de Florin Cîţu, pe același post în octombrie 2021.

Secretarul general al ANES este soţul deputatei Simona Bucura-Oprescu, aleasă pe listele PSD Argeş în Parlamentul României.

Fost prefect de Argeș în mandatul premierului Ponta, Mihail-Adrian Oprescu şi-a început activitatea în ANES în octombrie 2019, când a fost numit pentru prima dată secretar general al instituţiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...