„Tarifele” angajărilor în sectorul bugetar. Șpagă de 4.000 euro pentru angajarea unei infirmiere la Spitalul Județean Galați

Mirajul angajărilor în sectorul bugetar, care a crescut în ultimii ani odată cu majorarea salariilor, a mărit și șpăgile cerute pentru obținerea unui astfel de job. Spre exemplu, pentru un angajarea într-un post de infirmieră la un spital șpaga ajunge și la 4.000 de euro.

Acest „tarifar” al șpăgilor a fost anunțat, marți, 4 ianuarie, de Direcția Generală Anticorupție (DGA), care a finalizat cercetările într-un dosar ceva mai vechi, din 2017. Sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, polițiștii anticorupție de la DGA Galați au finalizat cercetările penale în dosarul în care o femeie a încasat șpăgi în valoare totală de 4.000 de euro pentru a facilita obținerea unui post de infirmieră la Spitalul Județean Clinic de Urgență din Galați.

„În fapt, în perioada decembrie 2016 – mai 2017 inculpata a primit, pentru sine, suma de 4.000 de euro de la martora denunțătoare, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați, promițându-i acesteia că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 și implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră”, se spune în comunicatul DGA.

Intermediara angajării a fost trimisă în judecată, urmând să fie judecată de magistrații de la Secția Penală a Tribunalului Galați pentru trafic de influență.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole