Spania. Încă un motiv de panică: lipsa cuburilor de gheață

Din cauza temperaturilor ridicate încă din primăvară și a costurilor energiei, în Spania a apărut încă un motiv de panică, lipsă a cuburilor de gheață.

Publicația regională La Vos de Galicia scrie despre această realitate: în această vară, în Spania, în supermarketuri s-a limitat vânzarea sacilor cu gheață și în baruri s-a redus numărul cocktailurilor cu gheață. În sectorul turistic, este o adevărată problemă (…) precizează publicația.

Spania este cel mai mare producător de cuburi de gheață din Europa, cu aproximativ două milioane produse zilnic, potrivit estimărilor acestei publicații. Acum, practic fără niciun stoc de rezervă, producătorii nu pot să facă față unei asemenea cereri declanșate de canicula prelungită în mijlocul sezonului turistic.

În unele supermarketuri, sacul de gheață care costa 75 centime a ajuns acum 2 euro și vânzarea e limitată la doar doi saci pentru o persoană.

Dar lipsa această a cuburilor de gheață din  Spania are și o altă explicație, scrie El Pais. Este vorba despre ”cumpărăturile compulsive”, generate de teama de a pierde produsul dorit. Imaginile cu rafturile goale, postate în exces pe rețelele de socializare, luate în derâdere în comentarii, nu ajută, mai remarcă El Pais.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...